Veluws Friet:

een heerlijk streekproduct

Wij leveren zowel friet (van ongeschilde aardappelen) als consumptieaardappelen. Op deze pagina vindt u alles over onze producten.

Friet van Veluwse bodem

Veluws Friet produceert friet van aardappelen uit Veluwse bodem. De aardappelen worden gepoot, geteeld, geoogst en verwerkt door onszelf. De friet wordt gesneden van ongeschilde aardappelen. Dit zorgt voor meer smaak en behoud van waardevolle voedingstoffen.

Kiezen voor Veluws Friet is een verantwoorde keuze omdat de aardappelen duurzaam worden geteeld. Ons bedrijf doet al meer dan 10 jaar aan kringloop-landbouw. Dit betekent dat alle restproducten worden hergebruikt. Lees hier meer over op de pagina Rechtstreeks van de boer.

Als streekproduct leveren wij onder naam Veluws Friet de friet aan horecabedrijven in de wijde omtrek. Daarnaast leveren wij friet aan catering van bedrijven en evenementen.

De lekkerste aardappelen voor consumptie

Een lekker aardappelproduct begint met een goede aardappel. Veel aardappels worden geteeld in bodemsoorten zoals klei of veen. Onze aardappelen worden grotendeels in zandgrond geteeld.

Omdat de grondsoort anders is maken wij gebruik van andere aardappelrassen. Dit levert smaakvolle aardappels van hoge kwaliteit op. Daarnaast bemesten wij onze aardappels en andere gewassen met mest van ons eigen vee.

Duurzaam geteelde aardappels met unieke smaak. Dat is wat wij willen leveren. Wij leveren deze heerlijke aardappels aan horeca en grootverbruikers, maar ook aan particulieren.

Direct aanvragen/bestellen?

Waarom Veluws Friet?

Heerlijk van smaak

Duurzaam geteeld

Kringloop landbouw

Streekproduct